23 marts, 2009

Besøg af Ditte - nye kulinariske oplevelser

(Skrevet af Nanna)
I disse dage har vi besøg af Ditte og det er rigtigt hyggeligt. Ditte er vores første gæst, og det er dejligt med samvær med én "hjemmefra". Desuden oplevler man altid noget nyt af det sted man bor når man skal vise gæster rundt. I Grønland er en del af oplevelsen også at smage nye ting, og da vi hurtigt sendte Ditte på brættet, måtte vi også være indstillet på at tilberede de ting hun bragte hjem. Stenbider og rype var førstegangs forsøg for os :-).Stor fed, slimet, grim og med en ulækker kyssemund, men med maven fyldt med 426 g. dejlig rogn.
Rusian/Greenlandic style med creme fraiche, rå løg, avocado og rejer på toast. Mmm det var super lækkert og så kan det fryses - rognen altså! Dagen efter stod den på rype. Jeg havde fundet en Meyer opskrift på nettet, hvor de skulle omvikles med bacon og sovsen flamberes i akvavit. Vi lavede en okay vellykket sparet udgave uden sprutten, men rype er et lille kravl af en fugl og smager lidt henad tør due...nok ikke noget vi gider igen for det krævede en del arbejde at rense sådan tre stk. Ditte var ikke begejstret for den lidt søde smag af revling, som Thomas i øvrigt mener er den samme smag der er i rensdyrkød, og at det er én man godt kan få nok af. Jeg er enig selvom en rensdyrryg sgu er i orden :-).

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start