Sydney - en særlig blanding af nyt og gammelt
(af Nanna)
Sydney er min første destination på mit Australienseventyr. En spændende, imponerende og venlig by. Som udgangspunkt ligner den noget jeg kender. En blanding af San Fransisco, Manhattan, London og Disneyland. Sidstnævnte fordi der er så pænt på den kunstige måde, hvor det er naturligt at antage at det er kopier og nyopførelser af gamle bygninger. Det er det bare ikke! Det er en travl by og man får testet tålmodigheden som fodgænger, for der er rødt læææænge længe, og når der så bliver grønt er det aldrig grønt længe nok til at man faktisk kan nå over. Ret underligt + at der kommer sådan en slags meget høj båt-lyd når man må gå. Man står tit og falder i staver når man skal vente 5 min på grønt lys, og er så tæt på et hjerteanfald når båt-lyden kommer.
Jeg bor på hostel ca. 20 min gang fra Circle Quay. Det er længe siden jeg har boet på den måde, og har i øvrigt altid foretrukket camping, hvor man har privatliv, men det er faktisk rigtigt fint og der er faktisk et ret stort aldersspand blandt de øvrige gæster. Naturligvis er der også dem der går i seng når jeg spiser morgenmad, og står op når jeg kommer hjem fra sightseeing - den ene fyr jeg deler værelse med f.eks., men det giver fred på værelset. Personligt har jeg aldrig forstået at man gider rejse så langt, blot for at drikke sig i hegnet hver aften, men jeg håber at der i sprittågerne alligevel skabes nogle holdbare venskaber.
Det er nemt at finde rundt, og der er utroligt meget at se. Jeg synes jeg har fået set mere eller mindre det jeg havde tænkt mig - håber på at nå Art Museum of New South Wales imorgen og Botanisk have inden jeg skal i lufthavnen og videre til Adelaide, men ellers får jeg muligheden igen på vej tilbage - jeg starter og slutter min rejse i Sydney.
Herefter besøgte jeg fiskemarkedet, hvor man kan få alt godt fra havet - se f.eks. østersbaren nedenfor. Det helt store her er at lave en slags udvidet fish&chips, bestående af fritter og så friturestegt altmuligt - blæksprutter, rejer, hummere.....
Jeg fik en fænomenal omgang fish&chips i går, som bl.a. med calamari, som smagte helt fantastisk. Friskhed betyder alt for smagen. Når det så er sagt så synes jeg, at det er lidt synd at panere og friturestege alting.
Jetlag driller mig en smule, men tror jeg så småt er ved at slippe af med det. Turen herned var også umenneskelig hård og lang, så jeg er virkelig glad for det er en lang ferie :-).
Imorgen eftermiddag går turen videre til Adalaide. Det har været relativt koldt og blæsende i Sydney, så jeg håber på bedre og varmere vejr. Under alle omstændigheder er det sikret efter Adelaide, når turen går ind i landet.
Jeg bor på hostel ca. 20 min gang fra Circle Quay. Det er længe siden jeg har boet på den måde, og har i øvrigt altid foretrukket camping, hvor man har privatliv, men det er faktisk rigtigt fint og der er faktisk et ret stort aldersspand blandt de øvrige gæster. Naturligvis er der også dem der går i seng når jeg spiser morgenmad, og står op når jeg kommer hjem fra sightseeing - den ene fyr jeg deler værelse med f.eks., men det giver fred på værelset. Personligt har jeg aldrig forstået at man gider rejse så langt, blot for at drikke sig i hegnet hver aften, men jeg håber at der i sprittågerne alligevel skabes nogle holdbare venskaber.
Det er nemt at finde rundt, og der er utroligt meget at se. Jeg synes jeg har fået set mere eller mindre det jeg havde tænkt mig - håber på at nå Art Museum of New South Wales imorgen og Botanisk have inden jeg skal i lufthavnen og videre til Adelaide, men ellers får jeg muligheden igen på vej tilbage - jeg starter og slutter min rejse i Sydney.
I går lagde jeg ud med at slændre igennem byen til Hyde Park, hvor jeg besøgte "Australien Museum". Det var faktisk lidt en skuffelse - et slags Australien Museum of Natural History, men jeg er nok blevet ødelagt for livet efter de fantastiske Smithsonian Museums i Washington sidste år. Videre gik jeg til Operahuset og Circle Quay, med flot udsigt til Sydney Harbour Bridge. Operahuset er al positiv omtale værd. Utroligt flot og gennemført i lækre materialer og flotte detaljer, når man kommer tæt på. Herefter gik turen til The Rocks, som er en bevaret del af det oprindelige Sydney. Det hele er så fint og nyrestaureret, at det ligner kopier. Så hårdt restaurerer vi ikke i Danmark, men flot ser det ud og det er fedt at fredningsbestemmelserne her blot gælder det ydre, således at husene stadig er i brug.
Hvad weekend er der et marked, hvor nedenstående souvenir bl.a. faldt i øjnene. En oplukker med udstoppede Kængurunosser.
I dag har jeg været på sejltur rundt i havnen og har besøgt Taronga Zoo, som har en fantastisk sektion med australsk fauna og som derudover ligger smukt på en skrænt med udsigt over Sydney Skyline.Hvad weekend er der et marked, hvor nedenstående souvenir bl.a. faldt i øjnene. En oplukker med udstoppede Kængurunosser.
Herefter besøgte jeg fiskemarkedet, hvor man kan få alt godt fra havet - se f.eks. østersbaren nedenfor. Det helt store her er at lave en slags udvidet fish&chips, bestående af fritter og så friturestegt altmuligt - blæksprutter, rejer, hummere.....
Jeg fik en fænomenal omgang fish&chips i går, som bl.a. med calamari, som smagte helt fantastisk. Friskhed betyder alt for smagen. Når det så er sagt så synes jeg, at det er lidt synd at panere og friturestege alting.
Jetlag driller mig en smule, men tror jeg så småt er ved at slippe af med det. Turen herned var også umenneskelig hård og lang, så jeg er virkelig glad for det er en lang ferie :-).
Imorgen eftermiddag går turen videre til Adalaide. Det har været relativt koldt og blæsende i Sydney, så jeg håber på bedre og varmere vejr. Under alle omstændigheder er det sikret efter Adelaide, når turen går ind i landet.
0 kommentarer:
Send en kommentar
Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]
<< Start